Gemeente Teylingen draagt 125.000 euro bij

Op 15 december 2016 besluit de gemeenteraad van Teylingen 125.000 euro beschikbaar te stellen voor de aanleg van een skeelerbaan op de landijsbaan van de Warmondse IJsclub. Tevens staat de gemeente garant voor een lening van nog eens 25.000 euro. Aan de financiering zijn de volgende voorwaarden gekoppeld:  ontvangen van omgevingsvergunning, aanpassen van het opstalrecht en een succesvolle aanbesteding.Enkele passages uit het besluit:

1.2 – De baan zal, wanneer aangelegd, de enige officiële wedstrijdbaan zijn in heel Zuid-Holland
De Warmondse IJsclub is voornemens een officiële 200 meter wedstrijdbaan aan te leggen. De dichtstbijzijnde wedstrijdbaan op dit moment ligt in Purmerend. Een wedstrijdbaan in Teylingen kan een grote regionale aantrekkingskracht hebben.

1.3 – De ijsclub heeft een omgevingsvergunning nodig, het opstalrecht moet worden aangepast en de opdracht moet succesvol zijn aanbesteed.
Met de ijsclub zijn drie voorwaarden voor de bijdrage afgesproken: een omgevingsvergunning moet verleend worden het huidige opstalrecht moet worden aangepast en de opdracht moet succesvol zijn aanbesteed. Wanneer aan deze voorwaarden wordt voldaan, kan de bijdrage worden uitbetaald.

Kanttekeningen
1.1 – Schaatsen is geen basissport. De sportaccommodatienota 2012-2016 geeft aan dat Gemeente Teylingen wil investeren in sportaccommodaties door middel van het verstrekken van eenmalige subsidies. Daarbij stelt deze sportnota wel de voorwaarde dat het een basissport moet betreffen. Dat zijn schaatsen en skeeleren op dit moment niet, echter de verwachting is dat in de nieuwe sportnota dit onderscheid verdwijnt.

Aanpak, uitvoering en participatie
De Warmondse IJsclub zal zelf de opdracht voor de aanleg van de baan verstrekken. Zij heeft ook voldoende vrijwilligers beschikbaar om een aantal werkzaamheden zelf te verzorgen. De rest van de financiering die nodig is voor de baan heeft de club geregeld door middel van leningen bij eigen leden en bijdrages van fondsen als het Schipholfonds, Rabobankfonds en Fonds1818.

Het besluit is genomen op basis van een aanvraag burgerinitiatief van de WIJC.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s