Geen vergunning nodig?

Een bewoner aan de rand van de Karpers en Forellen krijgt de volgende mail van de gemeente Teylingen:

De werkzaamheden voor het aanleggen van de skeelerbaan zijn vergunningsvrij. In het bestemmingsplan is er geen aanlegvergunning vereist. Verder zijn er geen activiteiten die omgevingsvergunning-plichtig zijn.

Zo ontstaan verwarring en onduidelijkheid voor direct belanghebbende burgers; wij worden immers met de gevolgen van voorgenomen plannen en besluiten van uw gemeente geconfronteerd. Dit brengt mij tot twee wezenlijke vragen:

  1. Is het u bekend dat de aanvraag voor een omgevingsvergunning, die uw Raad als voorwaarde heeft genoemd, is ingetrokken?
  2. Beseft u dat dit een tussentijdse verandering van de spelregels betekent en dat de Raad, het hoogste bestuursorgaan, zo wordt gepasseerd en dat – bij de gevolgen van uw besluiten – betrokken burgers zo buiten spel worden gezet?

Een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Dit is een van die redenen dat burgers tegenwoordig zeggen: wij hebben geen vertrouwen meer in onze bestuurders en dat het vertrouwen in de politiek steeds meer verdwijnt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s