Direct omwonenden maken bezwaar

Op 21 januari hebben 26 omwonenden die rechtstreeks op de landijsbaan uitkijken een formeel bezwaar ingediend bij de commissie Bezwaar en Beroep van de gemeente Teylingen. De omwonenden benadrukken dat het omzetten van een incidenteel gebruikte landijsbaan naar een professionele skeeler- en wedstrijdbaan met regionale en provinciale uitstraling tot meer overlast zal leiden. De baan zal voor wie er woont letterlijk ‘onontkoombaar’ zijn.

De omwonenden geven aan zich ook zorgen te maken over aantasting van het huidige groene karakter van het gebied. Er wordt een asfaltplein en asfaltbaan aangelegd op de plaats waar nu een weidelandschap is. Aantasting heeft gevolgen voor veel meer mensen dan de rechtstreeks omwonenden. Naast ecologische gevolgen wordt het gebied, dat al decennia weidelandschap is, ook visueel ontmanteld door de plaatsing van reclameborden.

De omwonenden vragen opheldering over het afwijken van het raadsbesluit ten aanzien van de omgevingsvergunning, ze vragen naar onderzoeksresultaten over de omgevingsbelasting en ecologische effecten, en naar de visie van de gemeente ten aanzien van toekomstige ontwikkeling van de baan. Ook vragen de omwonenden of de gemeente Teylingen alternatieve locaties overwegen of onderzocht heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s