Wijkvereniging Merenwijk: zorgen over procedure

Tijdens de vergadering op 26 januari 2017 van de gemeenteraad van Teylingen heeft Michel Vorenhout ingesproken namens de Wijkvereniging Merenwijk. Hij stelt kritische vragen over de gevolgde procedures: “Bij goede nabuurschap hoort niet dat we aan de voorkant lijken mee te praten met enquêtes en af en toe een gesprek voeren, terwijl aan de achterkant allerlei plannen vrij baan krijgen.”De volledige tekst:

Dames en heren,

De inwoners van de Merenwijk en uw directe buren in Warmond zijn enthousiaste gebruikers van de gelegenheden in de Veerpolder en het naastgelegen natuurgebied “De Kagerzoom”. Uit de vandaag gepubliceerde resultaten van de vorig jaar gehouden enquête blijkt overduidelijk dat wij het gebied een warm hart toedragen. Vooral de rust en de weidse natuur zijn belangrijke redenen om het gebied te bezoeken en er trots op te zijn. Wij hopen dan ook dat niets deze beleving in de weg zal staan en we als goede buren samen kunnen genieten van dit stukje echt Hollands Landschap.

Ook de transformatie van de Veerpolder mag dit plezier niet in de weg staan. Die ontwikkeling naar een gebied met intensieve recreatie vraagt om goed doordacht handelen. De sport en ontspanning die nu al aanwezig zijn, zorgen voor regelmatige overlast voor direct omwonenden en staan op gespannen voet met de natuurwaarden in het Kagerzoomgebied. Licht, geluid en verkeer laten zich niet inperken door een grens op een kaart. U krijgt er een stevige verkeerskundige opgave bij, die u niet kunt afwentelen op uw buren. En de uitbaters in de Veerpolder zullen heel graag klanten uit de groep bezoekers van de Kagerzoom willen aantrekken.

Het niet nodig hebben van een omgevingsvergunning voor de aanleg van een intensief te gebruiken Skeelerbaan op de grens tussen de Veerpolder en de Kagerzoom is voor ons een teken dat uw goede nabuurschap blijkbaar geen daadwerkelijke inspraak toelaat. Als dit de gang van zaken wordt bij de verdere ontwikkeling van de Veerpolder, dan belooft dat weinig goeds. Helaas.

De Wijkvereniging Merenwijk is een constructieve partij, die als goede buur wil opereren. Wij zien de gemeente Teylingen ook als goede buur. Bij goede nabuurschap hoort echter niet dat we aan de voorkant lijken mee te praten met enquêtes en af en toe een gesprek voeren, terwijl aan de achterkant allerlei plannen vrij baan krijgen.

De inwoners van de Merenwijk roepen u daarom op om de ontwikkeling van de Veerpolder niet los te zien van de behoefte aan rust en ruimte in de Kagerzoom. Tevens verzoeken wij u om op de ingeslagen weg voort te gaan en om in samenspraak met uw buren te komen tot een integrale visie voor het gehele gebied. De Veerpolder kan daarvan niet los worden gezien. Normale vergunningsprocedures horen daar ook bij: alles overlaten aan bilaterale overleggen zal alleen maar leiden tot veel frustratie bij alle partijen en zal een slechte start zijn voor de hard werkende ondernemingen en verenigingen in de hernieuwde Veerpolder.

Wij zien uw spoedige reactie en optreden met vertrouwen tegemoet.

In pdf: Zienswijze Wijkvereniging Merenwijk

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s