In de gemeente Leiderdorp heeft de fractie van D66 vragen gesteld over de komst van een skeelerbaan op het terrein van de Warmondse landijsbaan. De fractie wijst erop dat voor een veel kleiner bedrag een upgrade van de Leiderdorpse skeelerbaan kan worden gerealiseerd en daarom wellicht een aanleg in Warmond helemaal niet nodig is.

Jeroen Hendriks (D66) vraagt B&W van Leiderdorp te onderzoeken of een aangepaste Leiderdorpse skeelerbaan in de regionale behoefte aan een skeelervoorziening kan voorzien. Ook vraagt hij het college om met de gemeente Teylingen op zoek te gaan naar een werkelijke regionale oplossing en financiering van zowel schaats- als skeelervoorziening. In het licht van de steeds intensievere regionale samenwerking is er volgens de fractie behoefte aan zo’n regionale visie op sport en -voorzieningen.

Goedkoop alternatief

In Leiderdorp kan, zonder bezwaren van omwonenden, voor slechts een tiende van het bedrag en hemelsbreed een paar kilometer verderop, een volwaardige wedstrijdbaan worden gerealiseerd. De besparing van 270.000 euro zou op een andere manier voor de schaats- en skeelersport kunnen worden ingezet, aldus Hendriks.

Regionale behoefte

Op dit moment zijn er skeelerbanen in Leiderdorp, Katwijk en Lisserbroek. Zowel in Zoeterwoude als in Warmond zijn plannen voor een nieuwe skeelerbaan. Onduidelijk is hoe groot de regionale behoefte aan skeelerbanen eigenlijk is. Hendriks vraagt dan ook om dit samen met de gemeenten in de regio te onderzoeken.

De vragen vanuit de buurgemeente komen aan de orde in de bijeenkomst van de Leiderdorpse raad van maandag 27 maart.

Bron: De Teylinger, 9 maart 2017

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s