Dinsdagavond 14 maart organiseerde Wijkvereniging Merenwijk een avond rond de integrale visie die Teylingen voor Kagerzoom gaat ontwikkelen. Voor veel aanwezigen een eerste kennismaking met de skeelerbaan, die echter niet besproken mocht worden. Een van de aanwezigen schreef het volgende verslag:

“Wat er met het natuurgebied de Kagerzoom moet gebeuren is vooral aan de Merenwijkers volgens Bart van Dijk, die als projectleider is ingehuurd door de gemeente Teylingen om een gebiedsvisie te maken van het natuurgebied. Volgens een alreeds gehouden enquête zijn de bewoners van de Merenwijk vooral voor rust, ruimte en natuur in het gebied.

Aan de zaal met zo’n kleine 100 belangstellenden wordt tijdens de bijeenkomst verteld dat de gemeente Teylingen op zoek is naar draagvlak voor de gebiedsvisie en dat als een meerderheid van de Merenwijkers liever wil dat het gebied gewoon zo blijft, dat ook een mogelijkheid is.

Als een van de aanwezigen vraagt hoe het zoeken naar draagvlak zich verhoudt met de al genomen beslissing om in een gedeelte van het gebied een betonnen skeelerbaan aan te leggen voor de Warmondse IJsvereniging blijft het antwoord steken in dat het een hele formele kwestie is.

Als vervolgens gevraagd wordt waarom het aanleggen van beton in het natuurgebied niet onderdeel uitmaakt van de gebiedsvisie en waarom er voor dit besluit niet ook draagvlak gezocht wordt, blijft het antwoord uit. Noch de door Teylingen ingehuurde projectleider, noch de gespreksleider van de Wijkvereniging Merenwijk willen dat de zaal hierover het gesprek aangaat.

Nog een poging vanuit het publiek waarbij hartstochtelijk bepleit wordt dat volgens de kaarten en vooral ook in de harten van de natuurliefhebbers het stuk waar de skeelerbaan gepland staat gewoon bij de Kagerzoom hoort, wordt doodgezwegen.

En zo eindigt de avond en gaan veel aanwezigen boos naar huis. Datgene wat iedereen wilde bespreken, namelijk of de skeelerbaan niet ergens anders kan, komt niet aan de orde.”

 

IMG-20170322-WA0002
Projectleider Bart van Dijk toont een kaartje waarop de landijsbaan géén onderdeel is van de Veerpolder

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s