“Onze inschatting is dat zo’n 80% van de mensen die we spraken tegen de aanleg van een skeelerbaan is en voor het behoud van natuur,” vertelt SP duo-raadslid Antoine Theeuwen. De Leidse SP heeft afgelopen week in diverse buurten huis-aan-huis aangebeld om zo de mening van de Merenwijk te kunnen peilen.

Om de Merenwijkers te informeren over de plannen voor de skeelerbaan en om ze uit te nodigen voor de informatie-avond op maandag 10 april, hebben we afgelopen week huis-aan-huis folders bezorgd, daarbij ondersteund door de Leidse SP.

Bewoners in de Forellen, Duinen, Velden, Dalen, Zijdes en Oorden kregen de folder persoonlijk overhandigd. Antoine Theeuwen: “Op hun beurt vertelden mensen ons ook hun zorgen over verdere plannen rond Kagerzoom – over mogelijke uitbreiding van de golfbaan, de kinderboerderij of een theehuis. Er leeft het gevoel dat Kagerzoom door Teylingen wordt beschouwd als een soort wingewest. Als een ongerept gebied waar ze nog volop leuke dingen kunnen doen. Veel mensen bleken overigens niet of nauwelijks op de hoogte van de plannen. Het blijft een probleem dat informatie uit de gemeente Teylingen de inwoners van de Merenwijk slecht bereikt.”

Op hun site doet SP Leiden verslag van hun bevindingen:

SP voert samen met Skeelerbaan Nee actie in Merenwijk

Als het aan het overgrote deel van de Merenwijk ligt komt de geplande skeelerbaan in de Kagerzoom er niet. De SP heeft dit zelf kunnen ondervinden door het gesprek aan te gaan met de inwoners van deze wijk aan de rand van een prachtig stuk natuurgebied.

De Warmondse IJsclub wil de grootste wedstrijdbaan in Zuid-Holland realiseren op het terrein waar nu een ijsbaan ligt, maar dit zal de bewoners van de Merenwijk gegarandeerd veel overlast bezorgen. Een wedstrijd wordt nou eenmaal niet in stilte gereden en in de avond of winter zal geen enkele skeeleraar zijn rondjes in het donker rijden. En hoe gaat dat straks met de aan- en afvoer van bezoekers tijdens de wedstrijden? De plannen voor een autoweg door de Merenwijk om hen tot het terrein toe te laten zijn al in de maak, het schijnt zelfs dat hier al bomen voor zijn gerooid. Het vertrouwde, rustige ommetje waar de Merenwijkers en ook de rest van Leiden zo aan gehecht zijn, wordt grondig verpest. Het zal toch niet zo zijn dat geen enkele inwoner van Teylingen last zal ondervinden van de skeelerbaan maar een groot deel van de Merenwijk en Leiden wel?

Het hierboven geschetste beeld is een kleine greep uit de reacties die de SP tijdens de gesprekken aan de deur met de bewoners te horen kreeg. De SP deelt hun zorg en is van mening dat de skeelerbaan er niet mag komen. SP duo-fractielid Antoine Theeuwen heeft enige tijd geleden al schriftelijke vragen gesteld aan het college, zie Schaatsen op ijs in plaats van skeeleren op beton

 

 

2 reacties op ‘SP peilt: grote meerderheid Merenwijkers tegen skeelerbaan

 1. Kijk inderdaad eens naar de échte plannen ……
  Het fietspad langs de spoorbaan tussen de Merenwijk en Warmond wordt veranderd. Het wordt een brede weg voor politie, brandweer en ambulance . Deze weg sluit goed aan op de nieuw te maken rotonde Gooimeerlaan/Ketelmeerlaan.
  De gemeente Leiden heeft nog steeds de ontsluiting van de Merenwijk niet gerealiseerd, in andere richtingen dan uitsluitend naar Leiden zelf. Een brede visie op de Merenwijk ontbreekt en de sleetstheid wordt steeds duidelijker. Een tunneltje naar Oegstgeest is er nooit gekomen. Een weg naar Warmond nu wel! Dit is het begin van de verstedelijking van de Veerpolder. Vergeet echter zeker niet de Merenwijk aan de zuidkant bij de volkstuintjes en het park.
  De SP vindt de skeelerbaan een groter probleem …. tja …. een achterhoedegevecht?

  Like

 2. De meeste mensen die tegen een skeelerbaan zijn, overdrijven echt alle argumenten! Sommige gooien er ook nog wat emotionele chantage tegenaan, “het is het enige wat ik heb of wij hebben of wij de gehandicapten etc………….”. Emotionele chantage! g 😅😅😅Tolerantie is weer ver te zoeken.
  Kijk nou echt eens naar de echte plannen!
  Het gaat om een klein hoekje groen. Het zijn blijkbaar de starre ouderen met geld en een duidelijk terratoriumdrift!
  Ik blijf het stenismakerij vinden en ik vind het een populistische manier om je gelijk te krijgen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s